U Gradskoj vijećnici

Grad Ivanec neće sufinancirati NK Varaždin: "Prijedlog je neprihvatljiv"

Objavljeno: 29.11.2018. 09:31

Zadnja izmjena: 29.11.2018. 09:37

Grad Ivanec, uz potporu Zajednice športskih udruga grada Ivanca te NK Ivančica Ivanec i NK Mladost Margečan, ne prihvaća inicijativu NK Varaždin za sufinanciranje projekta Nogometne akademije po kojoj bi se dio sredstava za varaždinski nogomet tijekom iduće tri godine izdvajao iz gradskog proračuna.

To je najkraći sažetak sastanka održanog u Gradskoj vijećnici u utorak, 27. studenog, koji je gradonačelnik Milorad Batinić sazvao s vodstvima ZŠU i navedenih NK-ova kako bi čuo i njihove stavove o prijedlogu da se rad varaždinske Nogometne akademije financira iz proračuna svih gradova i općina, uključujući i Grad Ivanec.

- Stav aktualne gradske politike jest da neće podržati ovaj projekt. Grad Ivanec ima dva NK koji odlično rade i u svojim školama okupljaju velik broj djece. Pokazuje to i podatak da samo NK Ivančica radi sa 7 selekcija sa 148 djece. Pribroji li im se i RK Ivančica s 80 djece, ŽOK s 31, SŽRK Ivanec s 26 te Košarkaški klub s 55 djece, proizlazi da okupljaju ukupno 340 djece! Kad bismo primijenili istu analogiju, ne vidim zašto onda i Ivanec ne bi također mogao zatražiti sufinanciranje za svoje sportske škole - izjavio je gradonačelnik Batinić.

U sklopu rasprave, osvrnuo se na inicijativu župana Čačića po kojoj bi NK Varaždin trebao prerasti u prvoligaški klub te da se u financiranje Nogometne akademije trebaju uključiti i općine i gradovi s područja naše županije koji bi ga sufinancirali svotom od 10 do 50 tisuća kuna, ovisno o svojoj fiskalnoj snazi.

- U Ivancu se sport financira na zakonom propisan način, putem Zajednice sportskih udruga koja predlaže programe za financiranje. Pritom je u prioritetu sport djece i mladih, a nikako ne profesionalni sport. Neprihvatljiv nam je prijedlog da se javnim novcem financira profesionalni sport – izjavio je Batinić.

Komentari