DOGOVORENO NA SASTANKU

GRAD IVANEC Novčane potpore za opremanje DVD-ova voznim parkom i vatrogasnom opremom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.11.2019. 14:21

Zadnja izmjena: 10.11.2019. 14:22

Gradonačelnik Milorad Batinić i resorna pročelnica Marina Držaić u Gradskoj su vijećnici održali radni sastanak s predstavnicima DVD-ova Radovan, Salinovec i Margečan. Nazočio mu je i predsjednik gradske VZ Zvonko Videc.

U vezi s time dogovoreno je da će Grad u suradnji s Ivkomom odmah sagledati mogućnost izvođenja plinskog priključka. Također, zatražena je izrada projektne dokumentacije i troškovnika za dogradnju dodatnog prostora od  50-ak m2 , kako bi se u proračunu za iduću godinu mogla osigurati potrebna sredstva.

Također, kako poručuju iz Grada, gradonačelnik je izrazio spremnost da Grad za nabavu i opremanje vozila za DVD Salinovec osigura dodatnih 200.000 kuna te tako DVD-u omogući nabavu vozila za intervencije, ali i da financijski pomogne u nabavci vozila za DVD Margečan.

Za opemanje u 2020. godini vatrogascima 100.000,00 kuna

Na sastanku s vatrogascima bilo je govora i o nastavku opremanja svih gradskih DVD-ova neophodnom vatrogasnom opremom, za što Grad Ivanec već dvije godine za redom izdvaja stotinjak tisuća kuna na godinu.

Gradonačelnik je najavio da vatrogasci za nabavu opreme i iduće godine mogu računati na dodjelu 100.000 kuna za nabavu opreme.  

DVD-ovi ovu potporu koriste za nabavu motornih i električnihpumpi, zaštitnih odijela, gumenih čizama, radio stanica, vatrogasnih svjetiljki i druge potrebne opreme.

Komentari