Ukupno 20 mladih obitelji većinom s područja Ivanca te dvije obitelji iz Bednje i jedna iz Nedeljanca (koje se doseljavaju u Ivanec) su s Gradom Ivancem zaključile ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava iz gradskog Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja.

Nakon što je u prvom krugu početkom srpnja ove godine ugovore o korištenju gradskih stambenih poticaja potpisalo 14 obitelji, ugovorima potpisanim u ovom, drugom krugu, broj korisnika stimulativnih mjera Grada za rješavanje stambenog pitanja povećan je na ukupno 34. Na potpisivanju ugovora organiziranom u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora u Ivancu, okupljenima se obratio gradonačelnik Milorad Batinić:

-Ovakav interes pokazuje nam da je gradski Program mjera dobro osmišljen i da ima efekta. Naš program nadovezuje se na programe kojima država stimulira mlade u rješavanju stambenog pitanja. Sve što smo omogućili – oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa i komunalne naknade te subvencioniranje rate stambenog kredita u iznosu od 10% – način je na koji vam Grad dodatno pokušava olakšati financiranje, jer svjesni smo da je riječ o visokim novčanim obvezama koje ste preuzeli na dulji rok i da svaka novčana olakšica puno znači – naglasio je gradonačelnik.

 

Komentari

01.10.2020. 09:17h Zadnja izmjena: 01.10.2020. 09:19