GRAD IVANEC

Grad Ivanec u novom EU projektu otvara još četiri nova radna mjesta

Objavljeno: 27.02.2021. 18:03

Zadnja izmjena: 27.02.2021. 18:07

Uz projekt u partnerstvu s Gradskim društvom Crvenog križa Ivanec, Grad Ivanec uključen je u novi socijalni projekt koji je odobren za financiranje bespovratnim EU novcem.

Riječ je o projektu Zaposli – educiraj – pomozi II (ZEP II), a koji je na natječaj EU socijalnog fonda prijavljen u partnerstvu sa Zajednicom udruga Društvo Crvenog križa Varaždinske županije. Ukupna vrijednost projekta je 2,84 milijuna kuna i u njega je uključeno 10-ak gradova i općina. U njegovu sklopu zaposlit će se ukupno 31 žena na poslovima njege starih i bolesnih osoba, od kojih će četiri biti s područja grada Ivanca.

To ujedno znači otvaranje još četiri nova radna mjesta za gerontodomaćice, na kojima će se zaposliti žene koje ulaze u skupinu teško zapošljivih osoba, a koje će se brinuti o 24 korisnika. Kompletna sredstva za njihovo zapošljavanje osigurana su iz EU socijalnog fonda.

Tako je u spomenuta dva projekta europskim novcem omogućeno otvaranje ukupno devet novih radnih mjesta za gerontodomaćice koje će se brinuti za 54-ero starih i bolesnih osoba na administrativnom području grada Ivanca.

Foto: Gerontodomaćice iz projekta GDCK Ivanec

Komentari