vijesti iz grada

Grad Ivanec završio s programom sanacije klizišta za 2019. vrijednim 2,1 milijuna kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.01.2020. 13:50

Zadnja izmjena: 14.01.2020. 13:52

Kako poručuju iz Grada Ivanca, uz program uređenja svih gradskih groblja na području Ivanca te program modernizacije nerazvrstanih cesta, na kraju godine je uspješno priveden još jedan program - sanacija klizišta.

Program je bio „težak“ 2,1 milijuna kuna, a s 1,1 milijuna njegovu su provedbu poduprle Hrvatske vode. U sklopu toga programa sanirana su tri klizišta – na cesti Salinovec-Šatornjak, u Cvjetnoj ulici u Margečanu te u zaselku Kuštri u Gačicama.

Program je kraju priveden sanacijom klizišta u Salinovcu i asfaltiranjem nerazvrstane ceste Salinovec-Šatornjak. Riječ je o cesti koju je, u duljini od stotinjak metara, teško oštetilo klizište koje se aktiviralo za velikih kiša i bujica 2017. godine. Uz cestu, ovo klizište je tada zahvatilo i veliku površinu iznad i ispod   ceste (vinograde, poljoprivredne usjeve), uključujući i prilazni put prema Severinima.

Radove je obišao i gradonačelnik Milorad Batinić s pročelnikom Upravnog odjela za komunalne poslove Stankom Rožmanom i stručnim predstavnicima gradskih službi te s predstavnikom izvođača razgovarao o načinu i opsegu izvršenih radova te o završnim zahvatima na uređenju kontaktnih površina. Kako je rečeno, oni će se obaviti u proljeće, a tada će se i okolne poljoprivredne površine vratiti u prvobitno stanje, kako bi ih vlasnici i dalje mogli obrađivati. Temeljem provedenog postupka javne nabave, Grad je izvođenje radova dodijelio tvrtki ENIGMA iz Lepoglave, a vrijednost sanacije u Salinovcu iznosi 1,2 milijuna kuna.

Inače, na području grada Ivanca preostaje sanacija još pet klizišta i to na nerazvrstanim cestama u Prigorcu (Jazvečina 1 i 2), Knapiću (Skradnjak), Pecama (Šalamoni) i Vuglovcu. Troškovi njihove sanacije procjenjuju se na 3 milijuna kuna.

 

Komentari