Grad Lepoglava

Foto - U Višnjici održano vatrogasno natjecanje Memorijal Darko Komes, obnovit će se i vatrogasni dom

Piše: Ivan Katić

Objavljeno: 10.10.2023. 14:38

Zadnja izmjena: 10.10.2023. 15:27

Foto: Grad Lepoglava

Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica organiziralo je 8. listopada natjecanje operativnih vatrogasaca “Memorijal Darko Komes”. Riječ je o natjecanju koje se održava u spomen na preminulog člana DVD-a Višnjica Darka Komesa, a koje su višnjički vatrogasci ove godine organizirali sedmi put za redom.

Na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost „Energetska obnova zgrada javnog sektora”, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Višnjica odobreno je 222,679 eura za energetsku obnovu doma. Riječ je o bespovratnim sredstvima koja se dodjeljuju u okviru provedbe Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

– Vatrogascima moraju imati želju, znanje i vještine da bi mogli pružiti pomoć građanima, što vi nesumnjivo imate. Također, potrebni su vam i uvjeti i oprema o čemu Grad Lepoglava itekako vodi brigu. Čini to uspješno i u velikoj mjeri što potvrđuju i rezultati natječaja na koji smo prijavili projekt energetske obnove vatrogasnog doma u Višnjici. Dobivenih više od 22.000 eura bespovratne potpore omogućit će da se na sljedećem natjecanju okupimo u obnovljenom vatrogasnom domu u Višnjici – poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić podsjetivši da Grad Lepoglava u Kamenici gradi novi društveno-vatrogasni dom te da čeka otvaranje natječaja na koji će prijaviti projekt izgradnje vatrogasnog centra u Lepoglavi.

Zadaci koje su ekipe, sudionice natjecanja, izvršavali tijekom natjecanja bile su simulacija situacija s kakvima se vatrogasci susreću tijekom intervencija. Najviše uspjeha u tome imala je ekipa DVD-a Varaždinbrega, drugo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Novi Marof, a treće DVD-u Lepoglava 2.

Komentari