Grad Lepoglava dobio Savjet za socijalnu politiku

Objavljeno: 12.07.2014. 16:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Problematiku iz domene socijalne politike Grad Lepoglava ubuduće će rješavati uz pomoć Savjeta za socijalnu politiku, čije su predložene članove potvrdili gradski vijećnici na 12. sjednici Gradskog vijeća grada Lepoglave, održanoj 11. srpnja ove godine.

Savjet za socijalnu politiku – stručno, savjetodavno i koordinacijsko radno tijelo Gradskog vijeća grada Lepoglave, osnovano je na jednoj od prethodnih sjednica temeljem Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi i Statuta Grada Lepoglave, a na 12. sjednici izabrano je deset članova Savjeta.

Radi što kvalitetnijih odluka u procesu njihovog donošenja, Grad Lepoglava uključuje građane i struku. Tako odgovorno želimo raditi i kad su u pitanju odluke iz domene socijalne politike pa je shodno tome osnovan Savjet za socijalnu politiku u koji su ušli, recimo tako, samo dva političara, dok su ostali članovi Savjeta većinom stručnjaci iz domene socijalne skrbi. Važno nam je da u donošenje odluka budu uključeni ljudi koji znaju pravo stanje na terenu i djeluju unutar sustava socijalne skrbi, za koji želimo da na području grada Lepoglave bude što pravedniji, a mi što odgovorniji u pružanju socijalne skrbi – rekao je predsjednik Savjeta za socijalnu politiku i zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač, dodavši kako će se Savjet sastajati po potrebi, ali najmanje četiri puta godišnje, s time da će u početku to biti nešto češće kako bi se razgovaralo o promjenama postojeće gradske socijalne politike.

Prihvaćen je i Plan zaštite i Procjenu ugroženosti od požara grada Lepoglave te je donesena odluka o osnivanju Savjeta mladih grada Lepoglave.

Na sjednici je odlučeno da se za privremeno reciklažno dvorište za područje grada Lepoglave odredi reciklažno dvorište tvrtke IVKOM na području grada Ivanca.
Grad Lepoglava dat će u zakup poljoprivredno zemljište u svom vlasništvu s čime se složilo Gradsko vijeće. Riječ je o gotovo 19.000 četvornih metara koji će u zakup biti ponuđeni putem javnog natječaja s početnom cijenom od 382,91 kuna godišnje.

Želimo da se na navedenom zemljištu pokrene poljoprivredna proizvodnja i da bude na korist našim građanima – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.
Vijećnica Gordana Vrtar (HSP) pitala je hoće li Grad Lepoglava sufinancirati nabavku udžbenika osnovnoškolcima, na što joj je potvrdno odgovorio gradonačelnik Marijan Škvarić (HNS), podsjetivši da se Grad uključio u projekt Varaždinske županije "Udžbenici u knjižnicama".

Učenici od petog do osmog razreda besplatno će dobiti knjige u iznosu od 300 kuna, a oni od prvog do četvrtog u iznosu od 100 kuna, za što je Grad izdvojio 67.000 kuna – pojasnio je gradonačelnik Škvarić, podsjetivši na brojne druge gradske potpore obrazovanju, među kojima su sufinanciranje rada školske kuhinje, školskih zadruga, prijevoza učenika te škole plivanja. 

 

Komentari