grad lepoglava

Grad Lepoglava dodijelio 33 stipendije za studente

Objavljeno: 21.03.2022. 18:14

Zadnja izmjena: 21.03.2022. 18:14

Pravo na stipendije Grada Lepoglave za tekuću akademsku godinu ostvarilo je ukupno 33 studenata koji su s Gradom Lepoglavom potpisali ugovore o stipendiranju.

Od ukupno 33 stipendije, 28 stipendija dodijeljeno je temeljem socijalno-ekonomskog statusa, a pet po osnovi uspjeha i postignuća tijekom studiranja. Studenti koji su potpisali ugovore o stipendiranju ostvarili su pravo na stipendiju u iznosu od 700 kuna mjesečno. Ukupan iznos stipendije bit će im isplaćen u četiri obroka. Dobitnici gradskih stipendija istaknuli su se da će im gradska potpora itekako dobro doći i pomoći.

- Grad Lepoglava svoju budućnost temelji na mladim i obrazovanim ljudima, a upravo vi spadate u tu skupinu građana koja će svojim znanjem i stručnošću imati prigode pridonijeti daljnjem razvoju našeg grada. Na vama je samo da učite i uspješno završite ovu akademsku godinu - rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da Grad Lepoglava već 17 godina za redom gradskim stipendijama podupire studente na njihovom putu stjecanja akademske titule. 

Čestitke gradskim stipendistima uputio je i predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Kovač istaknuvši pri tom zadovoljstvo što se svake godine na svečanosti potpisivanja stipendija mogu vidjeti novi studenti što je, dodao je, zalog za budućnost.

Komentari