vijest iz grada

Grad Lepoglava dodijelio bespovratne potpore gospodarstvenicima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.07.2020. 14:30

Zadnja izmjena: 02.07.2020. 14:32

Nakon mjera koje je u ovoj godini donio kako bi pomogao gospodarstvenicima u vrijeme krize izazvane epidemijom koronavirusa, Grad Lepoglava nastavlja provoditi i one gospodarske mjere kojima kontinuirano, već nekoliko godina, pomaže gospodarstvenicima s gradskog područja.

Tako je i ove godine proveden natječaj za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje razvoja malog gospodarstva na gradskom području u okviru kojeg je potpore ostvarilo 29 gospodarstvenika s područja Grada Lepoglave. Dobitnici gradskih potpora potpisali su ugovore s Gradom Lepoglavom na svečanosti održanoj 1. srpnja u lepoglavskom Domu kulture. Tom je prigodom gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuo da je gospodarstvo važan temelj razvoja Grada Lepoglave koji prati rad i aktivnosti gospodarstvenika na temelju čijih je zahtjeva i pokrenut ovaj program gradske pomoći razvoju gospodarstva na gradskom području za koji je Grad Lepoglava ove godine izdvojio 300.000 kuna.

- Ovaj natječaj koji smo proveli maksimalno ga pojedostavivši kako bi se gospodarstvenici što lakše prijavili na njega, generirao je investicije u visini od gotovo milijun kuna. Vjerujem da su te investicije potaknule i nova zapošljavanja. A nova zapošljavanja znače i smanjenje broja nezaposlenih kojih je na području Grada Lepoglave manje od 200 – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić zahvalivši gospodarstvenicima što doprinose smanjenju navedene brojke.

 

Komentari