GRAD LEPOGLAVA

Grad Lepoglava dodijelio novčane potpore za 28 novorođenih beba

Objavljeno: 22.10.2021. 13:09

Zadnja izmjena: 22.10.2021. 13:10

Grad Lepoglava organizirao je u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca prijem za roditelje novorođene djece gdje je gradonačelnik Marijan Škvarić roditeljima uručio jednokratne gradske novčane potpore.

Ovog su puta uručene potpore za 28 novorođenih beba među kojima su, nakon dugog vremena u Lepoglavi rođene trojke i dvoje blizanaca. Grad Lepoglava ove je godine u proračunu za potpore novorođenim bebama izdvojio 150.000 kuna. Uz sufinanciranje vrtića, Grad Lepoglava financira nabavku radnih bilježnica za osnovnoškolce kao i održavanje izvanškolskih aktivnosti te nagrade za najuspješnije učenike. Stipendijama pomažu i studentima, mladim obiteljima omogućavju gradnju ili kupnju kuće ili stana uz gradsku potporu, a malim gospodarstvenicima daju potpore.

- Ovo je druga takva podjela potpora u ovoj godini i veseli me što je broj djece znatno veći i da su po prvi puta, nakon više od četiri desetljeća, u Lepoglavi rođene trojke. Zbog toga smo i dosadašnju odluku o isplati jednokratne novčane potpore u visini od 1.500, 2.000 i 2.500 kuna, ovisno radi li se o prvo, drugom ili trećem djetetu u obitelji, nadopunili odlukom da se za rođene trojke isplati potpora u visini od 10.000 kuna, a za blizance od 7.000 kuna -rekao je gradonačelnik Škvarić.

Komentari