javni poziv

Grad Lepoglava dodjeljuje potpore za male poduzetnike, evo detalja

Objavljeno: 01.07.2024. 11:27

Zadnja izmjena: 01.07.2024. 11:27

Foto: Arhiva

Grad Lepoglava dodjeljuje malim poduzetnicima potpore male vrijednosti, rok za podnošenje zahtjeva je 12. srpnja ove godine, a zahtjevi će se rješavati po redoslijedu zaprimanja, izvijestili su iz Grada Lepoglave.

Prema javnom pozivu koji je objavio lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, potpore se dodjeluju obrtnicima, trgovačkim društvima, trgovcima, ugostiteljima i domaćim radinosima na području Grada, koji prosječno godišnje imalu zaposleno manje od 10 radnika, odnosno prema financijskim izvješćima za prethodnu godinu ostvaruju godišnji poslovni prihod do 2 milijuna eura ili imaju ukupnu aktivu ako su obveznici poreza na dobit, odnosno dugotrajnu imovinu ako su obveznici poreza na dohodak u toj protuvrijednosti, pod uvjetom da imaju registrirano sjedište/prebivalište na području grada Lepoglave.

Potpore se mogu dodijeliti za kupnju novih strojeva, alata, opreme, vozila za obavljanje primarne registrirane djelatnosti, informatičke opreme, opreme i namještaja za uređenje poslovnog prostora, certificiranje sustava i proizvoda, troškove stjecanja prava uporabe znaka Hrvatska kvaliteta, Izvorno hrvatsko, ISO, HACCP i drugih znakova izvornosti i zemljopisnog porijekla. Potpora se odobrava u visini do 50 posto ukupne investicije, a maksimalni iznos sredstava pojedinačne potpore iznosi najviše 2.000 eura, dok se poduzetnicima koji se bave trgovinom i točenjem pića maksimalno odobrava 700 eura.

Komentari