analiza stanja sigurnosti

Grad Lepoglava i dalje je sigurno mjesto za život

Objavljeno: 29.11.2023. 13:48

Zadnja izmjena: 29.11.2023. 13:49

Stanje sigurnosti u proteklih godinu dana na području Grada Lepoglave na zadovoljavajućoj je razini, odnosno Grad Lepoglava i dalje je sigurno mjesto za život.

Potvrdila je to analiza stanja sigurnosti o kojoj se raspravljalo na održanoj redovitoj sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Lepoglave čiji su se članovi složili da je Grad Lepoglava mjesto koje pruža uvjete za siguran život svim građanima. Svoj doprinos tome dale su ustanove i službe koje provode aktivnosti koje utječu na stanje sigurnosti, istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić pohvalivši njihovu suradnju. Isto tako, s njihove je strane istaknuta odlična suradnja s Gradom Lepoglavom.

Predstavnici članica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Lepoglave upozorili su tijekom sastanka na pojedine probleme iz domene njihova djelovanja, a koji utječu na ukupno stanje sigurnosti. S ciljem njihova rješavanja i povećanja sigurnosti, najavljene je niz aktivnosti koje će se provoditi u narednom razdoblju. Tako je najavljeno da će s ciljem povećanja stupnja sigurnosti građana u 2024. godini na područjima na kojima je to potrebno biti proširena javna rasvjete i postavljen videonadzor, nastavit će se s izgradnjom nogostupa, povećat će se kontrola držanja pasa te nastaviti radit na sprječavanju ulaska divljih životinja u naseljena mjesta, osobito u blizini škola i vrtića.

Komentari