27. međunarodni festival čipke

Grad Lepoglava i Obćina Ormož provodit će EU projekt CULT-SOL

Objavljeno: 13.09.2023. 11:44

Zadnja izmjena: 13.09.2023. 11:44

Foto: Arhiva

Grad Lepoglava u suradnji s Občinom Ormož provodit će u sklopu međunarodnog čipkarskog festivala, 16. i 17. rujna projekt „Culture for Solidarity“ (CULT-SOL), financiran sa 15.860 eura iz programa Građani, jednakost, prava i vrijednost, Bratimljenje gradova iz programa Europa za građane.

Cilj projekta je produbljenje veza između kulturnih centara u Europi te promicanje vrijednosti i važnosti očuvanja izvorne kulturne i tradicionalne baštine susjednih europskih zemalja, navode iz Grada Lepoglave te najavljuju da će u sklopu projekta partneri potpisati pismo namjere za kulturnu suradnju koje će stvoriti temelje za buduću suradnju.

Aktivnosti u Lepoglavi obuhvaćaju održavanje konferencije „Culture for Solidarity“, raznih predavanja, izložaba, prezentacija, koncerata, održavanje sajma rukotvorstva i starih zanata. Osim aktivnosti u sklopu 27. međunarodnog čipkarskog festivala u Lepoglavi, dio aktivnosti bit će proveden u sklopu kulturnih događanja u Ormožu tijekom studenog 2023. godine,navode iz Lepoglave.
 

Komentari