potpore za novorođene

Grad Lepoglava isplatio 34 tisuće kuna na račune obitelji koje su dobile prinove

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.11.2020. 08:41

Zadnja izmjena: 20.11.2020. 11:25

Foto: Ilustracija/ Arhiva

Na račune obitelji s područja Grada Lepoglave koje su tijekom ove godine dobile prinove, Grad Lepoglava će u ponedjeljak, 23. studenog uplatiti gradske jednokratne novčane potpore za novorođene.

Ovo je drugi put u ovoj godini da Grad Lepoglava isplaćuje potpore za novorođene. Ovog će puta biti isplaćeno 20 potpora u ukupnom iznosu od 34.000 kuna dok su tijekom prvog kruga isplate bile isplaćene potpore za 24 obitelji ukupnog iznosa od 45.500 kuna.

Potpora za prvo rođeno dijete u obitelji iznosi 1.500 kuna, za drugo 2.000 kuna, a za treće i svako sljedeće rođeno dijete 2.500 kuna. - Isplata jednokratnih novčanih potpora za novorođene samo jedna od mjera demografske politike koju provodimo u Gradu Lepoglavi. Podsjetio bih da smo ove godine dovršili višemilijunski projekt uređenja i proširenja objekta Dječjeg vrtića u Lepoglavi te izgradili potpuno novi dječji vrtić u Višnjici. Sufinanciramo pohađanje vrtića zatim brojne osnovnoškolske programe među kojima je program cjelodnevnog boravaka u školi. Na početku školske godine financirali smo nabavku radnih bilježnica, a ovih smo dana, što je izuzetno važno, s mladim obiteljima potpisali ugovore o isplati gradskih novčanih potpora za kupnju odnosno izgradnju vlastitog doma – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Komentari