gradske potpore

Grad Lepoglava izdvojio 150 tisuća kuna za poticanje razvoja poljoprivrede

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.06.2022. 12:55

Zadnja izmjena: 08.06.2022. 12:55

Grad Lepoglava ove je godine dodijelio 150.000 kuna potpora za poticanje razvoja poljoprivrede na gradskom području.

Zadovoljivši kriterije natječaja, potpore je dobilo 13 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja su 7. lipnja s Gradom Lepoglavom potpisala ugovore o njihovom korištenju.

- U posljednjih pet godina za potpore u poljoprivredi izdvojili smo oko milijun kuna. Konkretno, ove godine, osigurano je 50.000 kuna za osjemenjivanje krava i krmača te 150.000 kuna za potpore male vrijednosti za poticanje razvoja poljoprivrede., istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prigodom potpisivanja ugovora.

Potpore su se OPG-ima dodjeljivale za izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju gospodarskih zgrada za poljoprivrednu proizvodnju; kupnju, građenje i opremanje plastenika i staklenika; kupnju mehanizacije i opreme namijenjene obavljanju poljoprivredne djelatnosti; kupnju ograda za nasade i životinje; kupnju zaštitnih mreža i ostale opreme za zaštitu od vremenskih neprilika te kupnju sustava za navodnjavanje u plasteniku/stakleniku. Moguće je bilo ostvariti potporu u visini od 50% troškova ukupne investicije pri čemu je najveći mogući iznos potpore bio 15.000 kuna. Upravo je najveći broj dobitnika potpore ostvario pravo na maksimalna iznos.

 

Komentari