GRAD LEPOGLAVA

Grad Lepoglava izdvojio 385 tisuća kuna za organizacije civilnog društva

Objavljeno: 31.07.2021. 12:34

Zadnja izmjena: 31.07.2021. 12:34

Predstavnici organizacija civilnog društva čiji su programi i projekti putem javnog natječaja odabrani za financiranje sredstvima iz gradskog proračuna, potpisali su 29. srpnja s Gradom Lepoglavom ugovore o njihovom financiranju.

Projekti, odnosno programi organizacija civilnog društva koje će Grad Lepoglava u ovoj godini financirati s ukupno 385 tisuća kuna odabrani su putem provedenog javnog natječaja. Od pristigle 32 prijave odabrano je njih 31. Riječ je o projektima i programima koji su zadovoljili kriterije natječaja među kojima i onaj da se njihovom provedbom podiže kvaliteta života na području Grada Lepoglave.

- Brinemo o sveukupnom razvoju Grada Lepoglave pa tako i o razvoju društvenog segmenta koji čine udruge odnosno ljudi okupljeni u udruge koje svojim radom i programima stvaraju nove sadržaje. Dugi niz godina Grad Lepoglava financijski podupire njihovu provedbu što smo učinili i ove godine ne smanjujući ukupan iznos planiranih sredstava unatoč krizi izazvanoj epidemijom - rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić dodajući kako Grad Lepoglava financira projekte i programe i onih organizacija civilnog društva koje nemaju sjedište u Gradu Lepoglavi, ali koje svoje projekte i programe provode na njegovom području.

Za udruge 3,6 milijuna kuna

- Za potrebe Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave u ovoj smo godini izdvojili 2,1 milijuna kuna, a za rad Sportske zajednice 1,1 milijuna kuna što, zajedno s 385 tisuća kuna dodijeljenih organizacijama civilnog društva putem provedenog javnog natječaja, iznosi gotovo 3,6 milijuna kuna uloženih u rad naših udruga – poručio je gradonačelnik Škvarić.

Komentari