grad lepoglava

Grad Lepoglava dijeli repelente za zaštitu poljoprivrednih usjeva od divljači

Objavljeno: 15.06.2022. 19:02

Zadnja izmjena: 15.06.2022. 19:02

Grad Lepoglava i ove će godine pomoći zaštiti poljoprivredne usjeve građana od šteta koje prouzročuje divljač, za što je ove godine nabavio repelente za zaštitu poljoprivrednih usjeva od divljači.

Repelenti će u suradnji s lovačkim društvima s gradskog područja biti podijeljeni građanima čiji su usjevi "na meti" divljači koja zbog sve većeg broja zapuštenih površina nesmetano dolazi do naseljenih mjesta i obrađenih poljoprivrednih površina na kojima se hrani te pri tom radi veliku materijalnu štetu. Donirano je 60 litara repelenta za odbijanje divljih svinja te 20 litara za odbijanje srna ukupne vrijednosti oko 8.000 kuna.

- Niz godina Grad Lepoglava osigurava repelente kojima građani štite svoje poljoprivredne usjeve od divljači koja u potrazi za hranom ulazi poljoprivredne nasade. Pri tom nastaju velike štete kako za građane tako i za lovačka društva koja građanima nadoknađuju nastalu štetu. Nadam se da ćemo, na obostrano zadovoljstvo, smanjiti štetu korištenjem repelenata. Važno je da pri tom neće stradati divljač - rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Građani će repelente moći preuzeti u lovačkim domovima isključivo nedjeljom. U lovačkom domu Lovačkog društva "Srnjak" od 7 sati, a u lovačkom domu Lovačke udruge "Graničar" u Višnjici od 9 sati. Repelenti će se dijeliti do isteka zaliha.

Komentari