GRAD LEPOGLAVA

Grad Lepoglava nagradio 35 najuspješnijih učenika

Objavljeno: 27.05.2021. 14:46

Zadnja izmjena: 27.05.2021. 14:46

Grad Lepoglava je i ove godine nagradio 35 najuspješnijih učenika iz osnovnih škola s gradskog područja.

Za njih je jučer organiziran prijem na kojem im je, kao i njihovim mentorima, gradonačelnik Marijan Škvarić, uz čestitke na rezultatima ostvarenima na županijskim i državnim natjecanjima, uručio prigodne gradske nagrade.

- Temelj razvoja Grada Lepoglave ulaganje je u mlade ljude i u njihovo obrazovanje. Pri tome poseban naglasak stavljamo na izvrsnost potičući učenike da budu najbolji u onom što rade. U ovom trenutku smo za nagrade izdvojili 15 000 kuna. Željeli bismo da taj iznos bude veći pa stoga pozivam sve učenike da ulože dodatan napor i još više truda u stjecanje znanje koja će im omogućiti ne samo da budu među nagrađenim učenicima, već da, što je najvažnije, stvore dobre temelje za uspješan život – poručio je gradonačelnik Škvarić dodajući da Grad Lepoglava, iako nije osnivač osnovnih škola na gradskom području, godišnje izdvaja više od 500 000 kuna za programe u obrazovanju kojima obrazovni standard na području Grada Lepoglave podiže na višu kvalitativnu razinu.

Ovisno o ostvarenim rezultatima, učenici su uz knjige nagrađeni i novčanim darom koji su primili i njihovi mentori. Iako je riječ o nagrađivanju osnovnoškolaca, ovo je bila prigoda da se nagradi i jedna srednjoškolka - učenica Srednje škole "Arboretum Opeka" iz Marčana je i Lepoglavčanka Lorena Škvarić koja je na državnom natjecanju strukovnih škola Worldskills Croatia nedavno osvojila naslov državne prvakinje u disciplini Cvjećarstvo. 

Komentari