MREŽA OPĆINA

Grad Lepoglava najveći partner u projektu vrijednom više od 90 milijuna kuna

Objavljeno: 31.07.2020. 18:35

Zadnja izmjena: 31.07.2020. 18:42

Općina Donja Voća koja spada među najnerazvijenije općine u Republici Hrvatskoj, dobila je bespovratna sredstva u vrijednosti od 64.570.269,81 kuna od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za izgradnju mreža sljedeće generacije (NGN) i pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u područjima bez širokopojasne infrastrukture. 

Najveći strateški partner općine Donja Voća u ovom projektu je Grad Lepoglava koji kontinuirano prepoznaje važnost ulaganja u infrastrukturu koja će omogućiti razvoj kvalitete života građana i gospodarstvenika. Osim Grada Lepoglave, u projekt su još uključene općine Cestica, Petrijanec, Maruševec, Klenovnik, Bednja i Vinica.

- Dostupnost širokopojasnog interneta znači digitalnu transformaciju društva i gospodarstva što u konačnici jamči bolji život građanima i ekonomski razvoj općina i gradova koji su uključeni u ovaj projekt. Grad Lepoglava, kao najveći partner u projektu vrijednom preko 90 milijuna kuna, osigurao je građanima koji žive u manjim sredinama da dobiju priliku za brže “surfanje” Internetom, koriste online usluge poput zdravstvenih, a gospodarstvenici će raspolagati digitalnom infrastrukturom koja je u toku sa najnovijim globalnim tehnološkim dostignućima, istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić.

Korisnici navedene mreže moći će surfati internetom simetričnim brzinama od minimalno 100 mb/s i to bez obzira žive li na području Grada Lepoglave ili Kameničkom Podgorju. 

Komentari