grad lepoglava

Grad Lepoglava nastavlja pružati pomoć potresom stradalom području Banovine

Objavljeno: 20.12.2021. 08:33

Zadnja izmjena: 20.12.2021. 08:33

Prije otprilike godinu dana područje Banovine pogodio je snažan potres - iz svih krajeva Hrvatske, pa i iz Grada Lepoglave, tih je dana na stradalo područje upućena toliko potrebna pomoć.

Uz pomoć koji su prikupili sami građani, za stradale u potresu uplaćena je gradska donacija u iznosu od 10.000 kuna. Pored toga, Grad Lepoglava je osigurao i u mjesto Gora dopremio stambeni kontejner u koji se smjestila četveročlana obitelj Trdenić čija je kuća oštećena u potresu. Godinu dana kasnije, Grad Lepoglava i dalje pomaže stradalima u potresu na Banovini.

Gradsko izaslanstvo predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, a u kojem su bili i član Gradskog vijeća Milan Pavleković i predsjednik Mjesnog odbora Žarovnica Stjepan Vresk, dopremilo je na područje stradalo u razornom potresu novu pomoć. Obitelj Trdinić, posebice njihove najmlađe članove razveselio je poklon koji je stigao iz Grada Lepoglave. Riječ je PlayStation-u koji će im pomoći da kroz igru zaborave na traumatično iskustvo potresa.

Dogradnja vrtića u Petrinji 

- Iako je prošlo već gotovo godinu dana od potresa, pomoć je stradalima i dalje potrebna. Stoga smo odlučili najmlađim članovima obitelji Trdinić pokloniti nešto što će im pomoći da zaborave sve loše što im se dogodilo. Izuzetno mi je drago i što je riječ o pomoći koja će se iskoristiti za dogradnju vrtića. Kao grad u kojem, zahvaljujući tome što smo nedavno uredili odnosno izgradili dva vrtića, sva djeca imaju mogućnost pohađati dječji vrtić, znamo koliko je to važan projekt odnosno snažna demografska mjera - rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je gradonačelnici Petrinje Magdaleni Komes uručio odluku o donaciji 10.000 kuna kojima Grad Lepoglava pomaže dogradnju vrtića u Petrinji.

Najavljena je i nova pomoć koju Grad Lepoglava planira realizirati, a riječ je o nabavci dječjih igrala za Goru u kojoj živi 30-ak djece. Dogovoreno je da Grad Petrinja osigura lokaciju na kojoj bi bila postavljena igrala koja će nabaviti Grad Lepoglava. 

Komentari