GRAD LEPOGLAVA

Grad Lepoglava nastavlja s ulaganjima u razvoj poljoprivredne proizvodnje

Objavljeno: 11.03.2021. 19:19

Zadnja izmjena: 11.03.2021. 19:20

Nastavljajući s ulaganjima u razvoj poljoprivredne proizvodnje na gradskom području, Grad Lepoglava je s Veterinarskom stanicom Ivanec potpisao Ugovor o sufinanciranju umjetnog osjemenjivanja krava i krmača.

Nastavak je to programa koji se 10-ak godina uspješno provodi na području Grada Lepoglave i za koji je Grad Lepoglava u tom razdoblju izdvojio nešto više od 640.000 kuna.
 
Ugovorom koji su 9. ožujka potpisali gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić i direktor Veterinarske stanice Ivanec Zorislav Rodek definirano je da će Grad Lepoglava  obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s 216 kuna sufinancirati postupak umjetnog osjemenjivanja po grlu goveda te sa 184 kuna postupak umjetnog osjemenjivanja po grlu krmače.

- Umjetno osjemenjivanje krava i krmača jedna je od mjera za razvoj poljoprivredne proizvodnje na području Grada Lepoglave i provodi se u okviru Programa potpora u poljoprivredi Grada Lepoglave za razdoblje od 2021. do 2024. godine. Tim programom nastavljamo sa značajnim višegodišnjim gradskim ulaganjima u razvoj poljoprivredne proizvodnje čiji je potencijal velik s obzirom na to da Grad Lepoglava velikim svojim dijelom spada u ruralno područje. Naime, od 16 gradskih naselja 12 ih se nalazi na brdsko-planinskom području na kojem se tamošnje stanovništvo u velikom broju bavi poljoprivredom. Vjerujemo da ćemo mjerama koje provodimo, a u koje spada sufinanciranje umjetnog osjemenjivanja krava i krmača, potaknuti što više naših građana da se bave odnosno ne odustanu od bavljenja poljoprivrednom proizvodnjom točnije proizvodnjom domaće hrane. Koliko je ta proizvodnja važna pokazalo se i u ovom vremenu krize izazvane pojavom koronavirusa – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Komentari