po prvi puta

Grad Lepoglava osigurava radne bilježnice za sve učenike

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.07.2020. 11:34

Zadnja izmjena: 10.07.2020. 11:44

Po prvi će puta Grad Lepoglava za učenike osnovnih škola s gradskog područja osigurati radne bilježnice. Najavljeno je to još lani prilikom planiranja aktivnosti za djecu u 2020. godini, a temeljem statusa Grada – Prijatelja djece.

- Kao što smo i najavili, a sukladno Programu javnih potreba u obrazovanju za 2020. godinu iznad školskog standarda, osigurali smo 250.000,00 kuna za radne bilježnice za svako dijete u naše tri osnovne škole. Znam da su roditelji sad u pripremama nabavke svega za, nadamo se normalan početak školske godine pa će im zasigurno pomoći informacija da ne moraju brinuti oko nabavke radnih bilježnice. Grad je osigurao sredstva, a škole će provesti nabavu tako da će klince na klupama dočekati radne bilježnice – kazao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Dodao je Kovač pritom kako ovo nije jedina konkretna aktivnost za djecu koja se provodi u Lepoglavi. Kroz niz takozvanih socijalno-demografskih mjera maksimalno se nastoji osigurati sigurno i zdravo okruženje za djecu u Lepoglavi. - Prije par smo godina povećali naknade za novorođene bebače, grade se dva vrtića, a sufinanciramo i boravak klinaca u vrtićima, osiguran je prijevoz učenika u škole, duži niz godina nagrađujemo najbolje učenike i njihove mentore, a svakako je važno spomenuti i besplatnu prehranu u školi za učenike u riziku od siromaštva kroz županijski EU projekt. Kad nam klinci porastu, povećali smo im iznose stipendija za nastavak obrazovanja i kad zaokružite cijelu priču, Lepoglava zaista jest prijatelj svojoj djeci – zaključuje Kovač i dodaje kako sve to može još i bolje jer je budućnost u besplatnim vrtićima, uređenim javnim prostorima za djecu i mlade, stalnom pedijatru i još puno dobrih stvari za djecu i njihove roditelje

Komentari