grad lepoglava

Grad Lepoglava poduzetnicima dodijelio potpore vrijedne 200.000 kuna

Objavljeno: 28.07.2022. 08:35

Zadnja izmjena: 28.07.2022. 08:35

Poduzetnici s područja Grada Lepoglave potpisali su s Gradom Lepoglavom ugovore o dodijeli potpora male vrijednosti za poticanje razvoja malog gospodarstva na području Grada Lepoglave u 2022. godini.

Ugovore vrijedne ukupno 200.000 kuna potpisalo je ukupno 17 poduzetnika koji su prijavom na raspisani javni poziv i ispunjavanjem uvjeta poziva ostvarili pravo na bespovratne novčane potpore. Riječ je o mikro poduzetnicima čiji obrti odnosno tvrtke nemaju više od deset zaposlenih i koji su ostvarili potporu u iznosu od 50% prihvatljivih troškova, odnosno najviše 15.000 kuna potpore po korisniku. Upravo je najviše poduzetnika ostvarilo potpru u maksimalnom iznosu od 15.000, uglavnom za nabavku opreme i strojeva za rad.

- U pet godina koliko provodimo ovaj program poticanja razvoja gospodarstva, poduzetnicima smo dodijelili bespovratne potpore u vrijednosti od gotovo milijun kuna. Cilj nam je razvojem poduzetništva i otvaranjem novih radnih mjesta još jače potaknuti razvoj našeg grada - rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Dodao je kako je program usmjeren mikro poduzetnicima budući da teže ostvaruju potpore na drugim razinama. No, dodao je da Grad Lepoglava pruža podršku svim poduzetnicima s gradskog područja.

- Poduzetnicima u Poduzetničkoj zoni Lepoglava, po povoljnim uvjetima, osiguravamo potpuno komunalno opremljen prostor za obavljanje poduzetničke aktivnosti. Imamo jedan od najmanjih komunalnih doprinosa u okruženju i još ćemo ga dodatno smanjiti za 50%. Pored toga, Grad Lepoglava poduzetnicima stoji na raspolaganju, posebice kod apliciranja projekata na natječaje Europske unije - zaključio je.

Komentari