grad lepoglava

Grad Lepoglava pokrenuo novi projekt razvoja infrastrukture širokopojasnog interneta

Objavljeno: 16.05.2022. 08:45

Zadnja izmjena: 16.05.2022. 08:45

Ne želeći propustiti prigodu da uz financijsku potporu Europske unije razviju infrastrukturu širokopojasnog interneta, pokrenut je novi projekt u koji su kao partneri uključeni Grad Lepoglava, kao nositelj projekta, te općine Bednja, Vinica, Cestica, Klenovnik i Donja Voća.

Podsjetimo, nakon što je Općina Donja Voća, kao vodeći partner zbog financijskog rizika donijela odluku o izlasku iz projekta "Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa na području konzorcija Donja Voća", u koju je kroz partnerski odnos bilo uključeno osam jedinica lokalnih samouprava, obustavljena je provedba projekta koji je trebao na području svih JLS-a uključenih u projekt osigurati infrastrukturu za širokopojasni internet.

Kao potvrda zajedničkog ulaska u projekt, potpisan je sporazum kojim se utvrđuje zajednički interes i suradnja na projektu. Sporazum su uz Grad Lepoglavu, kao vodećeg partnera, potpisale i sve ostale jedinice lokalne samouprave uključene u projekt.

- Složni smo da je potrebno razviti infrastrukturu širokopojasnog interneta što je neophodan preduvjet za razvoj našeg kraja. Bez takve infrastrukture naši krajevi imali bi manji potencijal za razvoj. Želimo kućanstvima i gospodarskim subjektima na našim područjima omogućiti dostupnost mreže vrlo velikog kapaciteta što će se povoljno odraziti na jednakost prilika i stvoriti bolje temelje za jači gospodarski rast i lakši pristup određenim javnim uslugama - rekao je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Komentari