Grad Lepoglava potpisao ugovore o stipendiranju s 44 studenta

Objavljeno: 17.03.2015. 16:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

U gradu Lepoglavi održano je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju na koje je pravo ostvarilo 44 studenata.

- Razvoj Lepoglave počiva na mladim i obrazovanim ljudima, jer samo temeljem znanja i kompetencija možemo u punini iskoristiti veliki potencijal koji imamo. Vjerujem u vas, u vašu inicijativu i znanje, pozivam vas da nam se priključite, kako bismo u toj sinergiji ostvarili novi razvoj, nove projekte i u konačnici nova radna mjesta – istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić na svečanosti potpisivanja ugovora o stipendiranju, koja je održana u subotu, 14. ožujka, u lepoglavskom Turističko kulturno – informativnom centru.

Tom je prigodom Grad Lepoglava potpisao ugovore o stipendiranju s 44 studenta koji žive na području Lepoglave, temeljem kojeg će studenti mjesečno primati iznos od 500 kuna.

Za stipendiranje studenata Grad je ove godine osigurao u proračunu 200 tisuća kuna, a ovim sredstvima osigurane su stipendije za većinu studenata s područja Grada.

- Kada smo mojim izborom na dužnost gradonačelnika, prije deset godina započeli program stipendiranja naših studenata, dodijelili smo samo pet stipendija, a danas ovu potporu Grada primaju 44 studenta, dakle, polovica svih studenata s područja Lepoglave. I to je jedan od pokazatelja kako je Lepoglava grad u kojem se radi, koji ima jasnu viziju razvoja i koji ostvaruje konkretne rezultate – naglasio je gradonačelnik Lepoglave, koji je na svečanosti, na kojoj su bili i predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček te zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, stipendistima zaželio puno uspjeha u daljnjem školovanju.

- Ta mi mjesečna stipendija naravno, puno znači, olakšava mi financiranje studija i omogućava mi da zadovoljim i neke stručne interese, primjerice kupnju stručne literature – rekla je Nikolina Špac, studentica Učiteljskog fakulteta u Rijeci, koja je prema kriteriju izvrsnosti, već treću godinu stipendistica Grada Lepoglave.

Zadovoljstvo zbog dodijeljene stipendije istaknuo je i Ivan Rostohar, student na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, ali i drugi studenti s područja Lepoglave kojima su zahvaljujući stipendiji Grada Lepoglave olakšani materijalni uvjeti studiranja.

 

Komentari