obavijest iz grada

GRAD LEPOGLAVA S radom počelo mobilno reciklažno dvorište

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.11.2020. 20:07

Zadnja izmjena: 16.11.2020. 20:08

Zahvaljujući gradskom projektu Mobilno reciklažno dvorište u Gradu Lepoglavi, od ponedjeljak, 16. studenog građani Grada Lepoglave imaju mogućnost da, uz odlaganje komunalnog miješanog otpada na kućnom pragu, u svom naselju odlažu i preostale vrste otpada koje su do sada morali odvoziti u reciklažno dvorište tvrtke Ivkom u Ivancu.

Naime, navedenog je dana krenula dislokacija mobilnog reciklažnog dvorišta po gradskim naseljima.- Mobilno reciklažno dvorište obilazit će naselja na cijelom gradskom području i građanima omogućiti da odlažu i onaj otpad koji do sada nisu mogli odvajati na kućnom pragu. Vjerujem da će to omogućiti da do kraja iduće godine podignemo postotak odvajanja otpada na gradskom području na više od 30% što nam je jedan od ciljeva – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Projekt Mobilno reciklažno dvorište u Gradu Lepoglavi, u okviru kojeg je nabavljeno mobilna reciklažna jedinica, vrijedan je nešto više od 136.000 kuna, a Gradu Lepoglavi je odobreno njegovo sufinanciranje sredstvima Europske unije iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020. u iznosu od 115.694,44 kune što je 85 % prihvatljivih troškova projekta. mobilno reciklažno dvorište ni na koji način ne utječe na okoliš i sredinu u kojoj će se nalaziti – rekao je Horvat. Mobilno reciklažno dvorište bit će dostupno svim građanima na području Grada Lepoglave jedanput u svaka tri mjeseca. S terminima dolaska mobilnog reciklažnog dvorišta u njihovo naselje te načinu njegova korištenja građani će biti upoznati kroz izobrazno-informativne aktivnosti koje će se provoditi u okviru navedenog projekta.

Komentari