GRAD LEPOGLAVA

Grad Lepoglava surađuje s njemačkim stručnjacima na području kulture

Objavljeno: 11.11.2021. 09:15

Zadnja izmjena: 11.11.2021. 09:17

Održan je sastanak na kojem je predstavnicima Grada Lepoglave, predvođenih gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, mogućnosti buduće suradnje predstavio Jochen Gnauert, direktor njemačke agencije Kulturgipfel.

Riječ je o agenciji koja više od 15 godina uspješno organizira kulturna događanja, a koja je spremna pružiti potporu Gradu Lepoglavi u organizaciji kulturnih događanja odnosno pozicioniranja kulture kao važnog čimbenika razvoja Grada. 

Gnauer je tom prigodom predstavio neke od projekata koji bi mogli osnažiti kulturnu ponudu u Gradu Lepoglavi. Sastanku je nazočio i Kruno Ježek, suradnik Vjerana Ježeka. Gradonačelnik Škvarić upoznao je gosta iz Njemačke s bogatom kulturnom baštinom lepoglavskog kraja kao i s brojnim aktivnostima i projektima koji se provode s ciljem njene promocije i uključivanja njenih potencijala u razvoj Grada Lepoglave.

Pri tom je poseban naglasak stavljen na Međunarodni festival čipke koji se u proteklih 25 godina trajanja, istaknuo je gradonačelnik, profilirao u jednu od najznačajnijih međunarodnih priredaba posvećenih čipkarstvu. Jochen Gnauert je, za početak, ponudio suradnju na organizaciji budućih međunarodnih festivala čipke u Lepoglavi, a što je ocijenjeno kao dobra prigoda da se, s ciljem njihove nadogradnje, domaće iskustvo i znanje povežu i nadograde s iskustvom i znanjem njemačkih stručnjaka.

Komentari