povodom 140. obljetnice

Grad Lepoglava uključio se u humanitarnu akciju za starije i nemoćne: "Paket pomoći" dobiti će 140 osoba

Objavljeno: 21.10.2018. 17:52

Zadnja izmjena: 21.10.2018. 17:56

Hrvatski Crveni križ povodom svoje 140. obljetnice, zajedno s Hrvatskom radiotelevizijom organizira humanitarnu akciju ''Uz nas niste sami – Za dostojanstven život'' kojom se nastoji skrenuti pozornost na iznimno teške životne okolnosti u kojima žive brojne stare i nemoćne osobe. U akciju se povodom Međunarodnog dana borbe siromaštva i socijalne isključenosti uključio i Grad Lepoglava.

Brojni naši sugrađani žive nerijetko zaboravljeni od svih i često u neljudskim uvjetima. Riječ je mahom o ljudima starije životni dobi koji se svakodnevno bore i nose s problemima socijalne isključenosti. Republika Hrvatska sve je starija, odnosno društvo je sve starije. Starije osobe pak po prihodima spadaju u najsiromašniju dobnu skupinu (26,5%), te su najviše izložene opasnosti od socijalne isključenosti.

Povećanje udjela starijeg stanovništva i produljenje životnog vijeka dovodi do pojačane potrebe sve većeg broja ljudi koji trebaju pomoć u starijoj životnoj dobi. Kako bi im se barem nekako pomoglo, u sklopu ove humanitarne akcije prikupljat će se sredstva za 140 osoba kao simbol za 140 godina Hrvatskog Crvenog križa.

U humanitarnoj akciji prikupljaju se sredstva za potrebe koje su uočene na terenu, odnosno iskazane od samih korisnika za koje se sredstva i prikupljaju. Naime, sredstva koja se prikupe biti će iskorištena za kupovinu štednjaka na drva, drva za ogrjev, uređenje podova i zidova u jednoj prostoriji u kući u kojoj osoba živi, odnosno za poboljšanje uvjeta stanovanja, te osiguranje paketa hrane i svaka osoba dobiti će taj ''paket pomoći''.

Podržite akciju: 
- Pozivom na broj: 060 90 11 (cijena poziva 6,25 kn s PDV-om) 
- Uplatom na račun: IBAN: HR0523600001502387496, otvoren u Zagrebačkoj banci d.d.

Komentari