svečana sjednica

Foto - Ludbreg slavi Dan grada, Bilić govorio o energetskoj neovisnosti grada i prozvao...

Bilić je naglasio kako su projekte obnovljivih izvora energije započeli još krajem prošle godine, no kontinuirano se suočavaju s jednim problemom. Otkrio je i kojim, a na svečanoj sjednici još su nazočili Josip Križanić, Siniša Jenkač, Miroslav Marković...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.03.2022. 12:49

Zadnja izmjena: 21.03.2022. 09:55

"Pred nama je da sve što je napravljeno prilagodimo vremenu koje dolazi. Nalazimo se u situaciji energetske krize, no mi smo počeli novi svijet razvoja Grada Ludbrega puno prije nego je ta kriza došla", rekao je na svečanoj sjednici Grada Ludbrega gradonačelnik Dubravko Bilić.

Bilić je naglasio kako su projekte obnovljivih izvora energije započeli još krajem prošle godine, no kontinuirano se suočavaju s jednim problemom.

- Stalno se hrvamo s administracijom, ali ne lokalnom, nego državnom. Suradnja sa Županijom je u tom pogledu izvanredna, besprijekorna. A osim što želimo biti energetski neovisni, želimo biti neovisni i u proizvodnji hrane. Grad Ludbreg je usmjeren prema održivoj poljoprivredi: razvija zadrugarstvo, potiče ratarstvo i zajedno sa stranim investitorima, željeli bismo omogućiti  energetsku neovisnot i neovisnost u proizvodnji hrane - poručio je gradonačelnik.

'Više radnih mjesta nego stanovnika'

U ime župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, okupljenima se obratio i predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić.

- Za Ludbreg se nekada govorilo da je imao više radnih mjesta nego stanovnika. Taj trend ste vi nastavili. Znamo da ste zadnjih godina najjači u povlačenju sredstava iz Europske unije i čestitam vam na tome, kao što vam čestitam na svim ostalim radnjama koje poduzimate da bi život građana u Ludbregu bio bolji - rekao je.

'Nismo lošiji od drugih'

Jedan od govornika bio je i saborski zastupnik te gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, koji je govorio u ime načelnika i gradonačelnika, te se također osvrnuo na administrativne probleme.

- Istina je da se često susrećemo s administrativnim problemima i često puta si ne možemo pomoći. Sve je jako dugotrajno i mukotrpno, ali nismo posebno lošiji od drugih država, jer i tamo je situacija ista. Moram pohvaliti ministra Zdravka Marića i premijera Andreja Plenkovića jer je lokalnoj upravi dano više sredstava i upravo su ta sredstva jedna dobra kohezija između naših ideja i mogućnosti koje se otvaraju kroz EU fondove da sve što planiramo uspijevamo realizirati - rekao je.

Komentari