grad ludbreg

Vikendaši više ne moraju smeće voziti doma, Grad financirao nabavu polupodzemnih kontejnera

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.10.2019. 09:17

Zadnja izmjena: 31.10.2019. 09:20

Grad Ludbreg financirao je nabavu polupodzemnih kontejnera koji su postavljeni na šest lokacija.

Setovi kontejnera postavljeni su u Bolfanu, – Ludbreška ulica na raskrižju s Redvenicom Čukovcu, Sigečaku – preko Belupa, Vinogradima Ludbreškim na dva mjesta, kod društvenog doma i kod Ribnjaka te u Hrastovskom – na raskrižju prema Poljanskom/Kamenici/Grudnice, tzv “Vučje grlo”.

Vrijednost postavljenih šest kompleta je 198 tisuća kuna, a prema riječima gradonačelnika Bilića, ovi su kontejneri postavljeni obzirom na činjenicu da se više ne naplaćuje odvoz otpada u Vinogradima Ludbreškim. - Oni su namijenjeni vlasnicima klijeti kako ne bi morali otpad voziti u svoje domove. Nažalost, svjedoci smo činjenice da otpada sve više imamo i u prirodi, navika je to koja nikako ne prestaje te se nadamo da ćemo postavljanjem kontejnera to spriječiti – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić i dodao kako je ovo svojevrstan pilot projekt kojem je konačni cilj u potpunosti maknuti nadzemne kontejnere te kako će se ova opcija uskoro ponuditi i stanarima stambenih zgrada. 

Osvrnuo se i na novu Uredbu koju je donijelo Ministarstvo zaštite okoliša.

– Radi se o jednoj izrazito nekorektnoj odluci koja šteti građanima i to najosjetljivijoj skupini. Naime, prema njoj cijena odvoza otpada za kućanstva s jednim ili dva člana rasla bi čak do 150 posto. Gradovi se zajedno bore protiv takve odluke koju ćemo morati primjenjivati ukoliko se odluči da ona ostaje. U protivnom, ukoliko nećemo postupati po odluci, Grad će biti prisiljen plaćati kaznu u iznosu od 100 tisuća kuna. Nadamo se da će u Vladi još o ovoj odluci promisliti i da će se u konačnici od nje odustati – poručio je gradonačelnik.

Komentari