KONKRETNA POMOĆ

Grad Ludbreg i općine Martijanec, Mali i Veliki Bukovec te Sveti Đurđ zajedno kupili sedam opremljenih kontejnera

Objavljeno: 06.01.2021. 11:51

Zadnja izmjena: 06.01.2021. 11:53

Grad Ludbreg i susjedne općine Martijanec, Mali Bukovec, Sveti Đurđ i Veliki Bukovec zajedno su kupili sedam opremljenih kontejnera koji će ovih dana biti dostavljeni obiteljima na području Petrinje i Gline.

– U ovom trenutku kada tlo još uvijek podrhtava najvažnije je obitelji smjestiti na sigurno. Zimsko je razdoblje, veći zahvati i gradnja teško su ostvarivi u ovo vrijeme, a posve je razumno da ljudi žele ostati na svom ognjištu. Stoga smo se odlučili za nabavu kontejnera jer je to najbrže rješenje – pojasnio je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić koji naglašava kako su Ludbreg i susjedne općine oduvijek jedna cjelina, a posebno u ovakvim situacijama kada se zajedničkim djelovanjem može osigurati kvalitetnija i koordinirana pomoć.
Grad i općine kontejnere su kupili od hrvatskog proizvođača, a ludbreška tvrtka Sven d.o.o. donirala je kuhinje za opremanje kontejnera dok je Hespo osigurao 20 madraca.
– Prvi od kontejnera vrlo skoro kreće put Gline peteročlanoj obitelji. Troje male djece zajedno s roditeljima bit će napokon na sigurnom – dodao je Bilić.
Uz spomenuti kontejner još su dva kontejnera od šest metara, dok su dva kontejnera spavaonice, a dva kontejnera kuhinje.
– Grad Ludbreg izdvojit će za tu svrhu više od 200.000 kuna. Dio sredstava je od planiranog vatrometa, a ostalo ćemo rebalansirati sredstva predviđena za izgradnju fontane. U ovom je trenutku najvažnije biti uz ljude kojima je potrebna pomoć. U kontaktu smo s jedinicama lokalnih samouprava toga kraja kako bi kontejneri stigli u prave ruke – reako je Bilić te zahvalio Ludbrežanima i mještanima susjednih općina koji su ponovo pokazali solidarnost i spremnost na pomoć.

Komentari