po prvi puta

Grad Ludbreg i Srednja škola Ludbreg partneri u Erasmus+ projektu

Objavljeno: 08.12.2018. 19:03

Zadnja izmjena: 08.12.2018. 19:06

Srednja škola Ludbreg po prvi puta sudjeluje u Erasmus+ projektu. Nositelj projekta pod nazivom “Project Augmented Reality Education Module – Development and implementation of innovative ICT – based educational tool in STEM orientated school subjects” je LAG Kocani iz Makedonije.

Ostali partneri u projektu vrijednom 131 tisuću eura su Grad Ludbreg, Gimnazija Ljupco Santov iz Kocana, Ekonomska i poslovna škola iz grada Paradzika u Bugarskoj, tvrtka Techko Net Dooel, Centar za održivost i ekonomski razvoj (CSEG).

Cilj projekta je kroz zanimljive i interaktivne sadržaje, koje će kreirati sami učenici i njihovi mentori, povećati interes učenika za školske predmete iz STEM područja te razviti interaktivni nastavni software koji će moći koristiti i buduće generacije srednjoškolaca. Ovim se projektom također želi unaprijediti prekogranična suradnja obrazovnih institucija i nevladinih organizacija kao i povećati mobilnost učenika i nastavnog osoblja.

Prvi je sastanak organiziran u srijedu, 4. prosinca u Gimnaziji Ljupco Santov u općini Kocani koja u svojoj zemlji prednjači po broju prijavljenih EU projekata. Ovom je prilikom svečano potpisan ugovor i dogovoreni daljnji koraci projektnih partnera. Srednju školu Ludbreg predstavljali su Marijan Skvaža, dipl. ing. strojarstva i Ivana Rodiger, prof. engleskog jezika. Josipa Grđan i Nikolina Nemec bile su predstavnice Grada Ludbrega, a također će aktivno raditi i na izradi strateškog domenta za transnacionalno partnerstvo. Završetak projekta planiran je 2020. godine završnom konferencijom te višednevnom razmjenom nastavnika i učenika škole.

Komentari