odlučeno

Grad Ludbreg kreće u osnivanje vlastite glazbene škole, evo svih detalja

Objavljeno: 21.05.2024. 08:40

Zadnja izmjena: 21.05.2024. 08:40

Foto: Arhiva/Ilustracija

Gradski vijećnici Grada Ludbrega su donijeli Zaključak o pokretanju postupka osnivanja matične Osnovne škole glazbenog obrazovanju u Ludbregu.

Kako ističu iz Grada Ludbrega, za osnivanje samostalne ustanove Osnovne glazbene škole potrebno je pribaviti prethodno mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja o opravdanosti ustanove, izraditi program rada ustanove, pribaviti suglasnost MZO i Agencije za znanost i obrazovanje te, potom, donijeti odluku predstavničkog tijela o osnivanju ustanove koja će se upisati u registar trgovačkog suda. Temeljem donesenog zaključka Gradskog vijeća Grada Ludbrega, gradonačelnik će biti u mogućnosti poduzimati sve potrebne radnje i korake radi osnivanja glazbene škole.

- U sklopu Osnovne škole Ludbreg, čiji je osnivač Varaždinska županija, provodi se program osnovnog glazbenog obrazovanja kao sastavni dio registrirane djelatnosti u zasebnom umjetničkom odjelu. U školskoj godini 2023./2024. u glazbeno odjeljenje OŠ Ludbreg upisano je ukupno 123 učenika s područja Grada Ludbrega i okolnih općina. U glazbenom odjeljenju zaposleno je 15 nastavnika  u 11 programa – objasnila je Erina Stančin, pročelnica za razvojne projekte, društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu.

Obzirom na velik broj upisane djece i stalan interes, dodaju iz Grada, pokazala se potreba osnivanja samostalne ustanove - matične osnovne škole glazbenog obrazovanja u Ludbregu, čiji bi osnivač bio Grad Ludbreg.

Komentari