imenovanje ulice

Grad Ludbreg prigodnim programom obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Objavljeno: 16.11.2016. 09:15

Foto: Grad Ludbreg

Grad Ludbreg se i ove se godine prigodnim programom prisjetio teških dana 1991. godine i pada Vukovara, grada heroja. Program je tako počeo otkrivanjem ploče s nazivom ulice u Vinogradima Ludbreškim,'Ulica ludbreških branitelja Vukovara'.

Predsjednik Udruge ludbreških branitelja Vukovara 1991., Dragec Kladić tom je prilikom napomenuo kako je ulica i njezin naziv, zapravo ulica ljudi koji su prije 25 godina otišli u obranu grada Vukovara, te znak sjećanja na sve njih.

- Zahvalan sam svima koji su doprinijeli ovom događaju, nadam se da će i druge lokalne samouprave imati sluha jer ima nas i iz drugih općina. - rekao je predsjednik.

Otkrivanju ploče nazočio je i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić i pritom nadodao kako se otkrivanjem ploče na skroman način obilježava sve ono što su branitelji prošli u Vukovaru od samih početaka.

- Otkrivanjem ove ploče Grad Ludbreg još jedanput bilježi žrtvu naših branitelja ali i domoljublje jer posve je razumljivo da čovjek brani svoju kuću, to se na neki način i očekuje, ali naši branitelji otišli su stotinama kilometara od svoje kuće, posla i obitelji i stavili se na raspolaganje državi.Postavljanje ploče tek je mali znak naše zahvalnosti. – rekao je gradonačelnik.

U petak 18. studenog, na sam Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., u 18 sati na Trgu Svetog Trojstva palit će se lampioni u znak sjećanja na žrtvu herojskog grada Vukovara, a istog dana u 4 sata ujutro s ludbreškog autobusnog kolodvora u organizaciji Grada Ludbrega polazi i autobus za Vukovar. 

Komentari