evo detalja

Grad Ludbreg provodi potpunu digitalizaciju pravdanja namjenskih sredstava iz proračuna u segmentu sporta

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 11.09.2020. 08:58

Zadnja izmjena: 11.09.2020. 08:59

Potpunu digitalizaciju pravdanja namjenskih sredstava iz proračuna u segmentu sporta provest će Grad Ludbreg i tako omogućiti uvid korištenja javnog novca u realnom vremenu.

Uz to, svim sportskim klubovima omogućit će se lakše digitalno upravljanje kroz jednostavniju i bržu naplatu članarina, vođenje evidencije dolazaka na trening, bilježenja primarnih kontakata sportaša kao prevenciju širenja koronavirusa i sl. Sve je to predstavio gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić te potpisao ugovor sa zagrebačkom tvrtkom Fortis Labor koja je sredstvima EU fondova razvila aplikaciju “SOM sport” te omogućila cijeli ovaj proces.

- Do sada se sve radilo uz obilje papirologije i gubitak vremena, a sada će sve ići kroz ovu aplikaciju, brže i jednostavnije. Također, moći ćemo imati i točan pregled broja sportaša u gradu, pogotovo kroz sve demografske podatke, dob, spol i slično i na temelju toga planirati daljni razvoj i procese u gradu. Klubovima će ovo biti iznimno potreban alat koji će im pojednostaviti i ubrzati rad koji u pravilu obavljaju treneri u klubu, poput ubiranja novaca iz članarina. Sad će se oni baviti treninzima i djecom, a odgovorne osobe će iznimno lako kroz par klikova raditi posao koji nerijetko traje i po dva tjedna. Isto je i oko pravdanja javnih sredstava, više nas se neće zatrpavati silnim registrima, već će sve biti digitalizirano i odmah vidljivo – predstavio je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

 

Komentari