GRAD LUDBREG

Grad Ludbreg provodi projekt „Zaželi Ludbreg“

Objavljeno: 07.07.2021. 19:18

Zadnja izmjena: 07.07.2021. 19:21

Temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Grad Ludbreg provodi projekt „Zaželi Ludbreg“. Grad Ludbreg je nositelj projekta, dok u svojstvu partnera nastupaju Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Varaždin, Centar za socijalnu skrb Ludbreg te Općine Martijanec, Sveti Đurđ, Mali Bukovec i Veliki Bukovec. Projekt je financiran u 100% iznosu od Europskog socijalnog fonda.  


Jedna od planiranih aktivnosti koja će se implementirati po projektu je osposobljavanje zaposlenih žena. Sukladno tome, Grad Ludbreg je ugovorio Pučko otvoreno učilište Varaždin za provedbu dva verificirana programa osposobljavanja za 18 žena zaposlenih po projektu „Zaželi Ludbreg“.

Ugovoreni programi odnose se na program njegovateljica starijih i nemoćnih osoba te na program cvjećarka – aranžerka. Programi se odnose na održavanje teorijskog dijela nastave te praktičnog dijela koji će se održavati kod pravnih osoba registriranih u području zdravstva i socijalne skrbi koje obavljaju djelatnost organiziranog oblika rada i njegovanja starijih i nemoćnih osoba te u cvjećarnama, veletrgovinama te kod proizvođača rezanog cvijeća.

Programi osposobljavanja odobreni su od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te će se po završetku Programa polaznicama izdati Uvjerenje o osposobljavanju koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

Komentari