GRAD LUDBREG

Grad Ludbreg raspisao Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva

Objavljeno: 03.02.2021. 17:58

Zadnja izmjena: 03.02.2021. 18:00

Grad Ludbreg raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva na području Grada Ludbrega u 2021. godini.

Unatoč nešto smanjenom proračun u odnosu na prošlogodišnji, a nastavljajući brigu za poduzetnike, sredstva za poticanje razvoja poduzetništva ostala su na razini onih iz 2020. godine.

- Uključili smo se u pomoć poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima i prošle godine u vrijeme izbijanja pandemije i tu smo izdvojili znatna sredstva. Međutim, često nam se događa da mjere koje imamo redovito za poticanje i razvoj poduzetništva, prvenstveno kod mladih poduzetnika koji tek ulaze u svijet samozapošljavanja često prođu nezapažene. Iz tog smo razloga puno radili na ovim mjerama, unijeli dosta noviteta i pozivam poduzetnike da se jave u naš odsjek za poduzetništvo i iskoriste sredstva koja im stoje na raspolaganju, koja stoje u proračunu za razvoj njihove djelatnosti i na taj način zapravo doprinesu novom zapošljavanju na našem području - rekao je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Poticaji na razini prošlogodišnjih

Po ovom Javnom pozivu sufinancirat će se troškovi zakupa poslovnog prostora, subvencioniranje nabave i ugradnje novih strojeva i opreme, subvencioniranje inicijalnih troškova pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, sufinanciranje razvoja komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga, subvencioniranje certificiranja proizvoda, programi razvoja poduzetničkih sposobnosti mladih i poticanje razvoja učeničkih zadruga i sl, program „Inkubator za kreativne industrije“, subvencioniranje troškova naukovanja u deficitarnim zanimanjima, sufinanciranje troškova polaganja majstorskih i stručnih ispita, potpora za razvoj poduzetništva u turizmu, potpora za razvoj MICE industrije, potpora za podizanje kvalitete i konkurentnosti objekata za smještaj, otvorena vrata turističke ponude Grada Ludbrega, potpora za organizirani dolazak izletnika.

 

Komentari