GRAD LUDBREG

Grad Ludbreg u suradnji s Hrvatskim cestama pokreće dva projekta

Objavljeno: 22.01.2021. 19:41

Zadnja izmjena: 22.01.2021. 19:59

Foto: Arhiva

Grad Ludbreg u suradnji s Hrvatskim cestama pokreće dva projekta, a sve s ciljem rješavanja prometnih problema.

Prvi projekt je rekonstrukcija ceste D24 od groblja do izlaska iz Hrastovskoga do županijske ceste Hrastovsko - Poljanec.

– Radi se o projektu koji se dugo priprema, a prošle je godine usvojena projektna dokumentacija. Projekt uključuje rekonstrukciju odnosno izgradnju kružnog toka kod Tri lipe u Kućanu Ludbreškom. – objašnjava gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Cesta prolazi skroz kroz naselje Hrastovsko u jednakoj širini s biciklističkim stazama i dolazi do županijske ceste za Poljanec gdje se također predviđa gradnja kružnog toka kako bi se olakšao dolazak prometala iz smjera županijske ceste u Poljancu.

-To nam je posebno kritično mjesto jer je na toj dionici puno ljudi poginulo u prometnim nesrećama i htjeli smo u suradnji s Hrvatskim cestama usporiti promet i spriječiti sve moguće buduće fatalne nesreće. – dodao je gradonačelnik Bilić.

 Vezano uz cestu D24 ostaje još veliki problem teretnog prometa kroz sam Ludbreg.

Rekonstrukcija kružnog toka

Drugi projekt koji bi trebao uskoro krenuti u realizaciju je rekonstrukcija kružnog toka na državnoj cesti D2, dakle na semaforima kod Selnika.

- Natječaj je proveden, otkup je gotov i nadam se da bi radovi mogli krenuti početkom građevinske sezone i na taj način bi se dodatno podigao stupanj sigurnosti svih onih koji prometuju tom cestom. Ono što ćemo mi kao Grad napraviti tijekom godine kad se kružni tok počne graditi je osvjetljavanje cijele te dionice državne ceste. Osvijetlit ćemo i pružni prijelaz kod Grafičara tako da se na taj način izbjegnu sve crne točke u samom gradu. – zaključuje gradonačelnik Bilić.

Komentari