rad s mladima

Grad Ludbreg uključen je u projekt Europe goes local, evo o čemu je riječ

Objavljeno: 06.02.2024. 12:58

Zadnja izmjena: 06.02.2024. 12:58

Grad Ludbreg uključen je u projekt Europe goes local – supporting youth work at the municipal level koji provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Projekt ima za cilj poboljšati kvalitetu rada s mladima, posebice kroz jačanje suradnje između različitih dionika na lokalnoj razini – predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave te osoba aktivnih u radu s mladima. Projekt je odobren za 10 gradova u Hrvatskoj i svaki od njih provodi individualni plan prilagođen potrebama mladih na svojem području. U sklopu projekta, predstavnice Grada Ludbrega Svjetlana Horvatić i Melani Koprek, sudjelovale su na četverodnevnom treningu od 30. siječnja do 2. veljače 2024. godine koji se održao u Bjelovaru.

Predstavnici gradova su tijekom osposobljavanja imali priliku usvojiti temeljne pojmove o radu s mladima, saznati više o sudjelovanju mladih u životu lokalne zajednice i nadahnuti se uspješnim primjerima. Kao temelj za daljnji rad u projektnim aktivnostima, gradovi su izradili individualne planove za stvaranje poticajnog okružja za rad s mladima u vlastitim zajednicama unutar kojih su osmislili nekoliko važnih strateških aktivnosti. Ovakav pristup, koji je individualiziran od samog početka, te se planovi kreiraju na temelju postojećeg stanja i potreba svakog sudionika projekta, pokazao se prethodnih godina korisnim za velik broj jedinica lokalne samouprava koje su do sada sudjelovale u nacionalnom konceptu aktivnosti.

Komentari