grad novi marof

Grad Novi Marof dodjeljuje 55 učeničkih stipendija za deficitarna zanimanja

Objavljeno: 14.09.2022. 14:07

Zadnja izmjena: 14.09.2022. 14:07

Grad Novi Marof ovih dana raspisao je natječaj za dodjelu učeničkih stipendija za deficitarna zanimanja, a Grad je ove godine osigurao sredstva za dodatnih 12 stipendija više nego prošle godine.

Riječ je o jednoj u nizu mjera kojima Grad nastoji olakšati školovanje svojim učenicima i njihovim roditeljima. Tako će Grad Novi Marof ove godine dodijeliti ukupno 55 učeničkih stipendija za deficitarna zanimanja, a kako je najavio gradonačelnik Siniša Jenkač, uskoro će biti raspisan i natječaj za dodjelu studentskih stipendija.

- Prema stipendiranju učenika i studenata najjači smo u županiji. To je smjer kojeg je ova Gradska uprava zacrtala i smjer kojeg se namjeravamo držati i u budućnosti. Nakon što smo prošle godine dodijelili 43 učeničke stipendije za deficitarna zanimanja, ove godine tu smo brojku povisili na 55. Osim što učenicima na taj način olakšavamo školovanje, potičemo interes za upis u zanimanja tražena na tržištu rada s kojim će danas, sutra bez problema dobiti posao - rekao je Jenkač.

Prijave na natječaj

Inače, Grad Novi Marof, osim što stipendira svoje učenike i studente, učenicima prvih razreda Srednje škole Novi Marof osigurava besplatne laptope i udžbenike, ulaže u svoje dvije osnovne sa šest područnih škola, podupire i učenike s područja Novog Marofa koji pohađaju Osnovnu školu Gornja Rijeka, financira plaću učiteljica u produženom boravku i prijevoz učenika, a sve kako bi omogućio obrazovni nadstandard. Tako ukupna izdvajanja za obrazovanje premašuju 6,5 milijuna kuna.

Prijave na natječaj moguće je dostaviti poštom Povjerenstvu za dodjelu stipendija Grada Novog Marofa, Trg hrvatske državnosti 1, 42220 Novi Marof ili osobno u Upravni odjel za financije, proračun, javne potrebe i udruge, 1. kat, soba broj 3 i to u roku od petnaest dana od dana objave natječaja na službenim web stranicama Grada, odnosno od 9. rujna ove godine. Detaljne informacije o uvjetima i dokumentaciji koju je potrebno priložiti nalaze se na službenoj web stanici Grada.

Komentari