sjednica vijeća

Grad Novi Marof donio prvi proračun u eurima „težak” preko 11 milijuna eura

Objavljeno: 23.12.2022. 17:28

Zadnja izmjena: 23.12.2022. 17:31

Gradsko vijeće Grada Novog Marofa na svojoj je posljednjoj ovogodišnjoj sjednici donio proračun za 2023. godinu s projekcijama za 2024. i 2025. godinu.

Riječ je o prvom proračunu u eurima vrijednom preko 11 milijuna eura, a da je on razvojan potvrdio je i gradonačelnik Siniša Jenkač naglasivši kako to dokazuje broj planiranih projekata.

U idućoj godini u planu je nastavak ulaganja u utvrdu Grebengrad koja je od nemjerljivog značaja za daljnji razvoj turizma na području Novog Marofa, ali i poticanja na zdravi način života te bavljenje sportom i rekreacijom. Osim toga, Grad će po nerazvrstanim cestama postaviti i turističku prometnu signalizaciju kako bi obilježio turističke destinacije na svom području. U planu je izgradnja i proširenje javne rasvjete diljem Grada, izgradnja kanalizacije, odvodnje i vodovoda, izgradnja i uređenje prometnica, asfaltiranje nerazvrstanih cesta u svim naseljima na području Grada, izgradnja potpornog zida na groblju u Oštricama i izgradnja poduzetničkog centra.

Osim u komunalnu, ulagat će se i u društvenu infrastrukturu kroz daljnje uređenje društvenih domova koji su bitan čimbenik unapređenja društvenog života u Gradu Novom Marofu čije je administrativno područje veoma raštrkano.

- Kako bismo unaprijedili kvalitetu života svih građana, neovisno o tome žive li u rubnim naseljima ili u centru, uz modernizaciju prometnica diljem cijelog našeg područja u planu je i izgradnja i razvoj širokopojasnog interneta. Osim za građane, ovaj projekt je neophodan za daljnje privlačenje poduzetničkih inicijativa – poručio je čelni čovjek Novog Marofa.

O izgradnji sportskog centra

Upravo u tom smjeru idu još dvije odluke donesene na sjednici. Naime, odlukom gradskih vijećnika osnovane su Poduzetnička zona Novi Marof – Ključ te Poduzetnička zona malog i srednjeg poduzetništva kod autobusnog kolodvora u Novom Marofu čijem će popunjavanju doprinijeti i skori završetak novomarofske obilaznice.

Uz program javnih potreba u sportu za što će Grad iduće godine izdvojiti 132 tisuće eura, pred realizacijom je izgradnja Sportskog centra u Novom Marofu za što je u proračunu za iduću godinu osigurano 260 tisuća eura, a u planu je i daljnje ulaganje u sportske i rekreacijske objekte što potvrđuje da Novi Marof veliku pažnju posvećuje sportu i rekreaciji.

Komentari