GRAD NOVI MAROF

Grad Novi Marof - kreće realizacija još jedne važne investicije, sanacija klizišta u Možđencu

Objavljeno: 05.11.2022. 17:47

Zadnja izmjena: 05.11.2022. 17:50

Grad Novi Marof kreće u realizaciju još jedne važne investicije – sanaciju klizištu na nerazvrstanoj cesti NC 2-083 u naselju Možđenec. Grad i inače ulaže značajna sredstva u održavanje i sanaciju komunalne infrastrukture na cijelom svom području, a ova investicija samo je nastavak gradske politike kojom svim svojim građanima stvara adekvatne uvjete za život.

Riječ je o klizištu Vrtari – Horvati, a radove vrijedne gotovo pola milijuna kuna izvodit će tvrtka Fracasso Production d.o.o. s čijim je predstavnicima gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač ovih dana potpisao ugovor.

- Grad Novi Marof kontinuirano ulaže u unapređenje komunalne infrastrukture što je jedan od preduvjeta za kvalitetan život svih naših građana. Budući da je riječ o nerazvrstanoj cesti, sanacija ovog klizišta je važna radi veće sigurnosti svih sudionika u prometu, ali i prometnica koje se prilikom odrona oštećuju. Bez obzira što projekt nije višemilijunski, ne znači da nije važan – važna nam je svaka investicija kojom unapređujemo infrastrukturu, a time i život naših stanovnika – rekao je Jenkač zahvalivši Hrvatskim vodama koje će radove na sanaciji ovog klizišta sufinancirati u iznosu od 60 posto.

Preostalih 40 posto osigurat će Grad Novi Marof iz svog proračuna, a radovi bi trebali završiti početkom iduće godine.

Spomenimo i kako je za potrebe sanacije klizišta prošle godine naručena i izrađena projektna dokumentacija za koju je izdvojeno 72.250 kuna s PDV-om, u siječnju ove godine ishođene su potvrde za glavni projekt, dok su u svibnju Grad i Hrvatske vode potpisali ugovor o sufinanciranju projektne dokumentacije, kao i ugovor o sufinanciranju izvođenja radova.

Komentari