GRAD NOVI MAROF

Živite na području Novog Marofa? Evo kako do stipendije Grada

Objavljeno: 14.12.2021. 14:49

Zadnja izmjena: 14.12.2021. 14:49

U Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" jučer je održana 4. sjednica Gradskog vijeća Novog Marofa, na kojoj je jedna od važnijih točaka bila je Odluka o stipendijama Grada Novog Marofa.

Kako navode iz Grada, tom je odlukom odlučeno kako će svi nadareni studenti s gradskog područja imati priliku dobiti stipendiju bez obzira na izbor studija, a kao jedini kriteriji u obzir će se uzimati ocjene. Time je također odlučeno da stipendiju ostvaruju studenti koji upisuju 1. godinu studija s najmanjim prosjekom iz srednje škole od 4,5 te studenti 2. i viših godina s ostvarenim prosjekom od 3,5 iz prethodnih godina.

Odlukom su obuhvaćeni i nadareni studenti 1. godine studija s prosječnom ocjenom iz prethodne dvije godine školovanja, tako da taj prosjek iznosi najmanje 4,5. Učeničke stipendije za deficitarna zanimanja dodjeljivat će se na temelju bodovanja za postignute rezultate na natjecanjima, u sudjelovanjima na domaćim i inozemnim istraživačkim projektima te prosjekom ocjena. Odobrene stipendije za studente isplaćivat će se od listopada, a za učenike od rujna u trajanju od ukupno 10 mjeseci.

Preseljenje i uređenje Novokoma

Vijećnici su usvojili i zahtjev "Novokoma" d.o.o. za davanje suglasnosti za zaduživanje od 670 000 kuna za financiranje ulaganja u dugotrajnu imovinu – završetak izgradnje poslovnog objekta i nabavku opreme koja će obuhvatiti preseljenje na novu lokaciju, unutarnje uređenje, nabavku profesionalnih strojeva i traktora koji će pridonijeti kvalitetnijem obavljanju posla

Komentari