grad novi marof

Grad Novi Marof nastavlja ulagati u obnovu utvrde Grebengrad

Objavljeno: 02.11.2022. 18:27

Zadnja izmjena: 02.11.2022. 18:27

Nakon što su proteklih godina za obnovu Grebengrada izdvojena značajna sredstva, ulaganja se nastavljaju što je potvrđeno kada su gradonačelnik Siniša Jenkač i Marinko Hođa, direktor Novokoma potpisali ugovor o izvođenju radova na nadogradnji sjevernog zida dvorišta palasa.

Nastavak je to višegodišnje temeljite obnove Grebengrada u koju sredstva ulažu kako Grad Novi Marof, tako i Ministarstvo kulture i medija koje je ove godine za građevinsku sanaciju utvrde osiguralo 100.000 kuna. Gradonačelnik Jenkač podsjetio je da se u obnovu utvrde godišnje ulaže oko 500.000 kuna, a cilj je očuvati njezin osnovni oblik i na taj ju način vratiti u život te prezentirati javnosti kao novu turističku ponudu Grada Novog Marofa. Radovi su vrijedni 207 tisuća kuna, a trebali bi završiti u roku od mjesec dana.

- Posljednjih nekoliko godina, Grad Novi Marof u suradnji s Ministarstvom kulture i medija ulaže značajna sredstva u obnovu utvrde Grebengrad koja će se polako u cijelosti otkrivati javnosti. Budući da ona već sada privlači velik broj posjetitelja, vjerujem da će Grebengrad nakon svoje cjelovite obnove biti još jedan turistički biser Novog Marofa i ovog dijela Hrvatske – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Komentari