atletičar i biciklist

U Gradu Novi Marof danas je održan prijem za dvojicu istaknutih sportaša individualnih disciplina

Objavljeno: 31.10.2018. 10:33

Zadnja izmjena: 31.10.2018. 15:09

Danas je u uredu gradonačelnika u Novom Marofu održan prijem za dvojicu istaknutih sportaša: Valentino Bečeheli i Matija Meštrić, mladi sportaši individualnih disciplina.

Iz proračuna Grad Marof za sportske udruge osigurava 600 tisuća kuna, te kako kaže gradonačelnik Jenkač, Grad ne financira profesionalne sportaše i one koji dolaze igrati za novac, već mlade, djecu i njihove trenere da bi imali što veću masovnost i da okupe mlade koji će se zadržavati više na igralištima, borilištima, dvoranama nego ispred mobitela ili televizora.

- Može se reći da s područja Novog Marofa je uvijek bilo dobrih i kvalitetnih sportaša, neki su uspjeli dostići europske i svjetske razine kao što je na primjer Blaženko Lacković i drago mi je da imamo ovakvih mladih sportaša koji treniraju, kojima mi možemo pomoći. Pogotovo je važno pomoći pojedinačnim sportašima, jer je pojedičani sport u Hrvatskoj i nešto manje valoriziran nego ekipni sportovi - rekao je gradonačelnik Grada Marofa Siniša Jenkač

- Volim se boriti sam za svoje rezultate i onda zapravo vidim koliko sam radio, za svoje zadovoljstvo i neke svoje rezultate i ne ovisim o nikome. Ovaj sport je nažalost manje poznat u Hrvatskoj, ali napreduje iz godine u godinu. Ove godine sam bio državni prvak u ciklokrosu i u olimpijskoj disciplini kroz country i bio sam treći spletom okolnosti u maratonu - objasnio je Matija Meštrić

- U atletici sam godinu i tri mjeseca, a srušio sam kadetski rekord na 200 metara u dvorani. U reprezentaciji sam i na europskom prvenstvu sam bio 13., a ove sam godine šesterostruki prvak na državnoj razini - zaključio je Valentino Beceheli.

Komentari