Grad Novi Marof

Osigurao 15 tisuća eura potpore za nabavu sadnica voćaka, ljekovitog bilja i loznih sadnica

Objavljeno: 08.06.2023. 18:34

Zadnja izmjena: 08.06.2023. 19:48

Grad Novi Marof objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za nabavu sadnica voćaka, višegodišnjeg ljekovitog bilja i loznih sadnica u 2023. godini. Ovaj javni poziv temelji se na članku 69. Statuta Grada Novog Marofa i članku 14. Programa potpora u poljoprivredi Grada Novog Marofa za razdoblje od 2022. do 2025. godine.

Potpora se dodjeljuje za nabavu različitih vrsta sadnica voćaka, višegodišnjeg ljekovitog bilja i loznih sadnica. Specifični iznosi potpora ovise o vrsti sadnica i količini te se kreću u rasponu od 0,10 do 3,50 eura po sadnici. Ukupni planirani iznos dodijeljenih potpora po ovom javnom pozivu iznosi 15.000,00 eura. Javni poziv je otvoren od 6. lipnja 2023. godine do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenog 2023. godine.

Gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač objasnio je kako ovim programom žele osigurati pravi poticaj za poljoprivrednike novomarofskog područja kako bi mogli uložiti u modernizaciju i unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

-Primarni cilj je potaknuti razvoj poljoprivrede u našem području i podržati naše poljoprivrednike u unapređenju proizvodnje. Naša želja je potaknuti raznolikost i održivost u poljoprivrednoj proizvodnji, te pružiti mogućnost poljoprivrednicima da prošire svoje nasade voćaka, višegodišnjeg ljekovitog bilja i loznih sadnica - poručio je gradonačelnik Jenkač.

Detaljnije informacije o uvjetima i dokumentaciji mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici Grada Novog Marofa, a za dodatne upite, zainteresirani mogu kontaktirati nadležni upravni odjel Grada.

Komentari