LAG „Prigorje-Zagorje”

Grad Novi Marof prijavljuje ulaganje u rekonstrukciju društvenog doma u Gornjem Makojišću

Objavljeno: 27.03.2019. 08:27

Zadnja izmjena: 27.03.2019. 08:30

LAG „Prigorje-Zagorje” je u studenome prošle godine objavio natječaj za dodjelu potpora za najviše dva projekta s područja istog JLS-a, te će Grad Novi Marof prijavit ulaganje u rekonstrukciju društvenog doma u Gornjem Makojišću.

- Riječ je o ulaganju unutar Tipa operacije 2.1.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti, ostalu povezanu infrastrukturu te turističku infrastrukturu LRS LAG-a Prigorje-Zagorje - rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač dodajući da će se tako obnoviti još jedan društveni dom na području grada.

Rekonstrukcijom će biti obuhvaćena zamjena stolarije, izvedba fasade i centralnog grijanja te priključka na javnu distributivnu plinsku mrežu, kao i opločenje ulaznog trijema stepenica, a ukupna vrijednost projekta je 301.793,63 kune. - Kako je riječ o osnivanju prava građenja u korist trgovačkog društva u stopostotnom vlasništvu Grada, prihvaćen je prijedlog da se pravo građenja, zahvaljujući kojem će se izgradnja nadstrešnice moći prijaviti na natječaj, osnuje bez naknade - dodatno je pojasnio gradonačelnik.

Novomarofski su vijećnici prihvatili i prijedlog Ugovora o darovanju nekretnine prema kojem Osnovna škola Novi Marof, uz prethodnu suglasnost Varaždinske županije, daruje Gradu Novom Marofu zgradu Područne škole Presečno i pripadajuće zemljište. Tržišna vrijednost nekretnine iznosi 798.000 kuna.

Komentari