svečanost otvorenja

GRAD NOVI MAROF U Sudovcu otvoren obnovljeni Društveni dom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.12.2019. 10:16

Zadnja izmjena: 09.12.2019. 10:38

U Sudovcu je upriličena svečanost otvorenja obnovljenog Društvenog doma. Dio je to projekta Grada Novog Marofa tijekom kojeg su obnovljena tri društvena doma – u Orehovcu, Završju i Sudovcu, a riječ je o ukupnoj investiciji od 1,8 milijuna kuna.

Prema najavi gradonačelnika Siniša Jenkača, za domove je naručen i novi namještaj. - U Sudovcu imamo i prostore za vatrogasce, a i njihovo smo uređenje financirali sredstvima iz gradskog proračuna. To je veliko ulaganje koje smo za ovu godinu završili, ali ćemo s ulaganjima nastaviti u godinama koje su pred nama -  rekao je Jenkač.

Na svečanosti otvorenja obnovljenog doma upriličena je vatrogasna vježba u kojoj su sudjelovali domaćini, vatrogasci DVD-a Sudovec te članovi Vatrogasne zajednice Novi Marof. - Ovo je za cijeli Sudovec, pa tako i za nas vatrogasce, poseban dan. U obnovljenom Društvenom domu i mi ćemo imati svoje prostorije, ured i spremište, a isto ćemo tako koristiti malu i veliku dvoranu za svoje godišnje i izvještajne skupštine i svečane sjednice - kazao je Zvonko Štriga, predsjednik DVD-a Sudovec.

Brojni su od tih mještana nazočili svečanosti otvorenja Društvenog doma u Sudovcu, zadovoljni što će se odsad moći družiti i sudjelovati u brojnim manifestacijama, od kulturnih do zabavnih, u obnovljenom, primjerenijem i ljepšem prostoru.

Komentari