potpisani ugovori

Foto - Grad Novi Marof osigurao 46 stipendija za deficitarna zanimanja

Grad Novi Marof u obrazovanje ulaže više od 6 milijuna kuna, a treću godinu zaredom danas je u Kulturnom centru Ivan Rabuzin dodijeljeno 46 učeničkih stipendija za deficitarna zanimanja.
Objavljeno: 30.10.2021. 12:36

Zadnja izmjena: 30.10.2021. 13:08

Grad Novi Marof kontinuirano brine o mladima te dugi niz godina dodjeljuje stipendije studentima, a danas su u Kulturnom centru Ivan Rabuzin treću godinu zaredom dodijeljene i učeničke stipendije za deficitarna zanimanja, njih čak 46.

Učenici iz Novog Marofa koji su odabrali deficitarna zanimanja će svaki mjesec primati stipendiju od 500 kuna, a koliko je to značajno za njihov osobni, ali i profesionalni razvoj, naglasio je i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač

- Davati stipendije nije naša obaveza, ali to činimo sa zadovoljstvom. Počeli smo davnih dana 90-ih sa studentskim stipendijama, a prije tri godine i s učeničkim stipendijama za deficitarna zanimanja koja nisu ništa manje vrijedna. Dapače, ona su sad najvrjednija. Znanja stečena u školi i na praksi su važna jer omogućuju spremniji ulazak na tržište rada, a što ćete više naučiti bit ćete spremniji i poželjniji na tržištu rada, kako bi danas-sutra bili poduzetnici i obrtnici - rekao je Jenkač.

Kako navode iz Grada Novog Marofa, upravo za obrazovanje izdvajaju više od 6 milijuna kuna.

'Cilj je nova vrijednost'

- Nije cilj dati nekome stipendiju, nego je cilj stvarati dodanu vrijednost, a to su poduzetništvo i obrtništvo koju mi želimo dobiti kroz stipendiranje učenika. Stoga je važno da tijekom školovanja steknu što više znanja koje će se onda lako primijeniti u praksi – rekao je Jenkač uz čestitku učenicima što su odabrali upravo takva zanimanja koja su budućnost te im poželio puno uspjeha u obrazovanju. 

Komentari