NOVI MAROF

Grad Novi Marof ulaže novih 3,6 milijuna kuna za modernizaciju i sanaciju nerazvrstanih cesta

Objavljeno: 23.10.2020. 18:41

Zadnja izmjena: 23.10.2020. 18:42

Danas je potpisan ugovor o modernizaciji – asfaltiranju i sanaciji nerazvrstanih cesta na području Grada Novog Marofa.

Ugovor vrijedan 3.621.230,10 kuna s PDV-om zamjenik gradonačelnika Novog Marofa Ivan Tuk potpisao je sa Sašom Vargom, predsjednikom Uprave PZC Varaždin d.d., javnom nabavom odabranog izvođača.

- Radi se o vrijednom ugovoru jer će deset naselja dobiti potpuno asfaltiranje novih prometnica, a 20-ak naselja rekonstrukciju oštećenog postojećeg asfalta. Značajno smo u proteklim godinama povećali investicije u uređenje cesta, od makadamskih puteva do asfaltiranih prometnica. I taj trend nastavljamo, čime građani zasigurno mogu biti zadovoljni, izjavio je zamjenik Tuk.

Gdje će se izvoditi radovi?

Radovi na modernizaciji – asfaltiranju i sanaciji nerazvrstanih cesta prema ovom ugovoru provodit će se u sljedećih šest mjeseci. Radovi će se izvoditi u naseljima: Donje Makojišće, Filipići, Gornje Makojišće, Jelenščak, Kamena Gorica, Ključ, Krč, Mađarevo, Možđenec, Novi Marof, Orehovec, Oštrice, Podevčevo, Podrute, Presečno, Remetinec, Strmec Remetinečki, Sudovec, Topličica i Završje Podbelsko. Modernizacija, odnosno asfaltiranje cesta, predviđena je na ukupno 1500 metara, a sanacije na 61 nerazvrstanoj cesti na području Grada Novog Marofa.

Sredstva za realizaciju ovih radova osigurana su u ovogodišnjem gradskom proračunu.

Prošlogodišnjim proračunskim sredstvima, a u ovoj godini realizirani radovi na modernizaciji i sanaciji nerazvrstanih cesta na području Grada Novog Marofa bili su vrijedni 2.504.847,22 kune s PDV-om.

Komentari